Rasmus Gorm Pedersen


Swiss Alpine K78 2013

Swiss Alpine K78 2013

Jeg har i mange år været bidt af MTB-sporten, men de sidste par år er interessen for trailløb været det primære. For 10 år siden løb jeg også en del i skovene, men uden større løbemæssige målsætninger – dengang var det fordi det var en fed naturoplevelse.

For 3 år siden tænkte jeg at jeg ville prøve med et marathon – og valget faldt på Kalkminemarathon – et marathonløb hvor man løber igennem Daugbjerg Kalkgruber og Mønsted Kalkminer. Efter dette løb faldt jeg over Swiss Alpine K42 – et 42 km løb i Davos i Schweiz med omkring 1900 højdemeter. Jeg har kørt en del MTB løb i alperne så jeg vidste at det ville blive hårdt – men også ubeskrivelig flot. 14 dage efter Swiss Alpine var jeg klar på endnu et marathon – og det blev så til Hjerl Hede Naturløb.

Efter disse “officielle” marathonløb, fik jeg mod på mere, og jeg valgte at stille op til Hammer Trail 50 miles i 2013, men måtte desværre udgå med en knæskade allerede efter 21 km. Heldigvis faldt årets sommerferie så heldigt ud, at vi boede på et hotel i Østrig, hvor jeg lige kunne se mit snit til at smutte en tur til Schweiz og løbe de 78 km som den lange rute er til Swiss Alpine. Så de 50 “miles” blev gennemført og jeg kan huske at jeg stoppede op ca 5 km fra målet i Davos og tænkte: “Næste år er det 100 miles!”

Derfor står den nu på 100 mile bjergløb i Bryce Canyon i USA. Et løb der foregår i 2400-2800 meters højde, og med omkring 5800 højdemeter.

Hvad er målet? Thja… målet med mine løb er dels det sociale i træningen og dels de kæmpe oplevelser som løbene giver. For mig gælder det ikke om hurtige km-tider, og da der ikke rigtig er aldersklasseopdelinger i trailverdenen, ligger jeg alligevel og roder rundt “mid-pack” som de siger over-there – så podieplaceringer er heller ikke indenfor nogen som helst rækkevidde. Det er derimod oplevelserne i og udenfor sporet – og de mange oplevelser som man kan være med til at give andre trailløbere – uanset deres erfaring.